25 juni: ‘Red Snapper’ Vis met Caribische rijst (Piská Korá met Arros Moro)

Red Snapper met Caribische rijst

Op een eiland voel je dat je omringd bent door de zee. Sterker nog, de zee definieert het eiland. Vis (piská) is dan ook vaak rijkelijk te verkrijgen en heerlijk van smaak. De Caribische zee rond Curaçao zit vol heerlijke vis en de vissersmannen die vroeg in de ochtend in hun bootje vanaf Westpunt vertrekken zijn een meester in het vangen van heerlijke vissen. Bij aankomst aan de pier worden ze direct schoongemaakt en als jij er dan klaar voor bent om wat te kopen dan kan dat. Nu moet je het alleen nog klaar maken en opeten, bij voorkeur in goed gezelschap. Het koken heb ik voor je gedaan. Het opeten en er goed gezelschap bij kiezen is aan jou. Maar dat gaat vast lukken ;-)

Deze week heb ik Piská Korá (Rode vis) met Arros Moro voor je gemaakt. Piská Korá is ook wel bekend als Red Snapper en overal op de Antillen kun je deze vis krijgen. Je krijgt een stuk van de vis in een heerlijke saus tesamen met Arros Moro. Arros Moro is een rijst gevuld met kidneybonen waardoor je gelijk je portie groenten ook binnen hebt. Dit gerecht is heerlijk met gebakken banaan en ‘Awa Di Lamunchi’. Als extra bij te bestellen.

Surinaamse Roti in een heerlijke masala, kouseband, aardappel, ei en kip of kikkererwten

De Surinaamse roti is bij velen bekend en ook deze week kun je hier weer uit kiezen. Met kip of kikkererwten. De keuze is aan jou. In wederom een heerlijke masala saus en geserveerd met kouseband, aardappel en ei. Hmmmm!