Nieuwsbrief 25 maart 2024 – Pasen, KaraKoken en Jamaica

Daar ben ik weer met een korte update net voor Pasen en een terugblik op mijn food trip naar Jamaica en Valentijnsdag ‘KaraKoke’ workshop. Met ook de aankondiging voor 2 nieuwe workshops. Ook leuk om kado te geven, bijvoorbeeld voor moederdag. Laat het je inspireren!

Veel leesplezier! 

Randolf

Wat eet je met Pasen?

 Ook met Pasen sta ik gewoon in de keuken en kook ik als je dat wilt ook voor jou. Ik heb een heerlijk menu bedacht zodat je je aandacht even kunt geven aan wat ook voor jou belangrijk is op deze dagen. Met of zonder eitje. Ik wens je een inspiratievol Pasen. Bon Pasku!  

Food Bites #1 – Jamaica Foodtrip, uitgaanstip en kookworkshop

Oh, over mijn foodtrip kan ik wel bladzijdes volschrijven, wat een mooi en inspirerend eiland is Jamaica!

Niet alleen het eten, maar ook de vibe is er heel bijzonder! Bob Marley is daar nog springlevend, zijn roep om eenheid proef je daar nog overal en “One love is the message” Het bezoek aan zijn huis en museum was één van de hoogtepunten. Dat brengt mij gelijk op een passende uitgaanstip voor jullie, de film die nu in de bioscoop draait “One Love”  is echt de moeite waard en geeft een inkijk in de cultuur en de kracht van de muziek van deze legende.

Ik heb met diverse lokale chef-koks gekookt en van hun kunsten geproefd en heb veel inspiratie opgedaan. Het eiland heeft een overdaad aan tropisch fruit, groenten en kruiden en het prikkelt de smaakpapillen en mijn creativiteit.  Wat dacht je van een overvloed aan Broodvrucht, Ackee, Mango, Papaya en Jackfruit van wel 50 kg om maar wat te noemen. Je kunt het bijna niet geloven zo veel en smaakvol! Lees maar verder in mn  eerste Food Bite #1 hierover.  Check it out

Op 20 april is er een open inschrijving workshop Jamaicaans koken (vegan en non vegan)

Zingen en Koken – ‘KaraKoke’ workshop krijgt vervolg

Het nieuwe concept KaraKoke, de combinatie workshop Koken & Karaoke die ik samen met Charlotte Steenbrink van Zangles Driebergen organiseerde, was een groot succes! Niet alleen koken maar ook samen zingen werkt heel verbindend en ontspannend. Wat hebben we genoten met zijn allen!  Voor wie het heeft gemist, de eerstvolgende KaraKoke beleving workshop is op zaterdag 18 mei. Je kunt je nu inschrijven. Geen zang of kooktalent nodig. Het is gewoon leuk! En het eten is lekker! En een vegetarisch menu voor deze speciale avond.

You make my day!

Waar ik zo enorm gelukkig van word, is de glimlach die krijg als ik jullie kan verwennen met mijn eten. Ik maak zulke mooie dingen mee! Onlangs was weer zo’n momentje, toen Mees van 8 vroeg of ik op zondag ook open was. Nou, ik ben op zondag gesloten, maar in dit geval deed ik zeker snel mijn deur open voor Mees, want hij kwam mij een zelfgebakken stuk appeltaart brengen. Hoe lief is dat!

Zo was er ook Ruud die mij een boekje kwam brengen over de spin Anansi. Verhalen over Anansi de spin worden in Suriname en op de Antillen door ouders, opa’s en oma’s aan de kleine kinderen verteld. Ruud werkt met Antillianen en Surinamers, hoorde van de spin Anansi verhalen en besloot er een boekje over te schrijven in begrijpelijke en toegankelijke taal. Dat vind ik heel mooi en ook bijzonder dat hij mij dit kado deed. Dank je wel Ruud!

En je begrijpt het wel he, kadootjes zijn van harte welkom! (ha ha!)