9 juli: Nasi Moksi Meti (Surinaamse nasi met geroosterde kip, fachong en amsoi)
Moksimeti is een van oorsprong Chinees gerecht en betekent letterlijk ‘gemengd vlees’. Het wordt gegeten met nasi, bami, tjauwmien en diverse groenten zoals paksoi of amsoi. Deze week maak ik voor jullie mijn versie met geroosterde kip en fachong worstjes. De kip heeft ruim een nacht gemarineerd in echte Chinese kruiden en wordt in de oven geroosterd. De kip is mals, sappig en zeer goed gekruid. Zoals het wat mij betreft moet zijn. Wederom niet persé heel erg heet maar een mooie balans van zoet, zout en pittig. Fachong is een echte smaakmaker in dit gerecht en is een worstje van kippevlees en heerlijk gekruid. Na dit geproefd te hebben, zul je het vanaf nu voor altijd herkennen. Ik vind het lekker! Amsoi lijkt het meest op Paksoi. Zeg maar, de Surinaamse versie van andijvie maar dan minder bitter. Geserveerd met een heerlijke pindasaus voor wie wil. Gebakken banaan is heerlijk als bijgerecht. Kom proeven!
Surinaamse Roti in een heerlijke masala, kouseband, aardappel, ei en kip of kikkererwten
De Surinaamse roti is bij velen bekend en ook deze week kun je hier weer uit kiezen. Met kip of kikkererwten. De keuze is aan jou. In wederom een heerlijke masala saus en geserveerd met kouseband, aardappel en ei. Hmmmm!
-
Surinaamse roti met kip of kikkererwten, kouseband, aardappel en ei
€ 4,50 – € 12,95 Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina