8 okt: Surinaamse Pom

Een verslavend lekkere ovenschotel. Pom is echt een gerecht waar ik wat smaak betreft niet makkelijk een gelijkenis voor kan vinden. Je denkt wellicht direct aan een aardappelschotel en dat is ook wel waar het zijn oorsprong vindt. Door de Joden meegenomen naar Suriname en bij gebrek aan aardappels is het met de lokale pomtayer (ook een aardvrucht) getransformeerd tot wat het nu is. Zacht zoet, zuur, zout en umani. Alles smaken subtiel gemengd en in balans en lang gegaard in de oven. Heerlijk op brood of met stomend hete rijst. Vegetarisch of met kip. Het wordt vanzelf een feest!

Surinaamse Roti in een heerlijke masala, kouseband, aardappel, ei en kip of kikkererwten

De Surinaamse roti is bij velen bekend en ook deze week kun je hier weer uit kiezen. Met kip of kikkererwten. De keuze is aan jou. In wederom een heerlijke masala saus en geserveerd met kouseband, aardappel en ei. Hmmmm!