22 okt: Indiase curry met Krab

De Indiase keuken geeft op een kleurrijke en smaakvolle manier diepte aan de smaken van de Surinaamse keuken. En zoals jullie inmiddels weten zijn er meer exotische keukens die dat doen. Op veel plekken in de Cariben kom je Indiaas eten tegen en zowel daar als in India zelf ben ik tijdens mijn vele reizen gegrepen door de heerlijke geuren en smaken. Deze vrijdag ga ik dan ook een Indiase Curry voor jullie maken met Blue Shell Crabs. Dat zijn krabbetjes met een zachte buitenkant die kunt eten zonder dat je eerst de schaal hoeft te kraken. De curry zit vol kruiden zoals Garam Masala, venkel, zwarte komijn, tomaten, gember, geraspte kokos en kokosmelk. Met Paksoi diverse groenten en rijst. Net pittig genoeg om te verdragen, gezond en oh zo lekker!

Surinaamse Roti in een heerlijke masala, kouseband, aardappel, ei en kip of kikkererwten

De Surinaamse roti is bij velen bekend en ook deze week kun je hier weer uit kiezen. Met kip of kikkererwten. De keuze is aan jou. In wederom een heerlijke masala saus en geserveerd met kouseband, aardappel en ei. Hmmmm!