21 mei: Keuze uit 1) Surinaams Caribische nasi met galiña di Randolf of garnalen en 2) Roti in een heerlijke masala, kouseband, aardappel, ei en kip of kikkererwten

Deze week kun je voor vrijdag 21 mei kiezen uit Roti en mijn Surinaams Caribische nasi.

….met kip van Randolf. En dat is dushi dushi dushi (=3xlekker)!

Surinaams Caribische nasi met kip of garnalen

De Surinaams Caribische nasi is nou typisch zo’n gerecht wat in elke familie en zelfs gezin wel weer zijn eigen versie heeft. En dat maakt ook niet uit, als het maar lekker is. En we herkennen allemaal dat het onze cultuur met zich meedraagt omdat we kruiden, bereiding en smaak herkennen. Ergens wordt een ‘watermerk’ achter gelaten. This is truly krioyo food!

De Surinaamse Javanen, Chinezen en Creoolen hebben allen hun invloed gehad op dit heerlijke gerecht wat heeft geresulteerd in smaak optimalisatie. Ik deel het graag met jullie!

Geserveerd in bananenblad wat extra smaak geeft aan de maaltijd. En het is ook nog eens milieuvriendelijk want het scheelt weer bakjes. Standaard bereid met kip. Geef bij je bestelling even aan of je het liever met kip wilt.

Heerlijk met bakabana (=gebakken banaan) en pindasaus. Beide apart te bestellen

Surinaamse Roti in een heerlijke masala, kouseband, aardappel, ei en kip of kikkererwten

De Surinaamse roti is bij velen bekend en ook deze week kun je hier weer uit kiezen. Met kip of kikkererwten. De keuze is aan jou. In wederom een heerlijke masala saus en geserveerd met kouseband, aardappel en ei. Hmmmm!

Hier is weer wat muziek voor wat zon in je hoofd!

Bon probecho, laat het je smaken