11 juni: Keuze uit 1) Surinaamse Pastei 2) Roti in een heerlijke masala, kouseband, aardappel, ei en kip of kikkererwten

Surinaamse Pastei

Een heerlijke overschotel in bladerdeeg met zomerse groenten, kip en kruiden. Dit is een gerecht wat bij ons thuis zo vaak gegeten wordt bij feestelijke momenten. Het lijkt wel of dat er zoveel zijn maar het is denk ik net hoe je het interpreteert. Eet je met vrienden of familie dan zijn dat nou eenmaal momenten om te vieren en in de Surinaamse en Curaçaose keuken speelt eten daar een belangrijke rol in.

De pastei heeft waarschijnlijk zijn oorsprong in Europa. En ook hier is het verhaal dat dit gerecht lokaal in Suriname is aangepast aan de beschikbare ingrediënten en bereidingswijze. De smaak is mild en licht zoetig. De structuur van het bladerdeeg is zacht krokant, de licht gemarineerde kip is sappig en vol van smaak. De groenten zoals wortels, erwten zijn zoetig en een vleugje zure augurken maakt het smakenpallet compleet.

Kom het maar gewoon proeven en oordeel zelf. Bestellingen graag uiterlijk donderdag.


Surinaamse Roti in een heerlijke masala, kouseband, aardappel, ei en kip of kikkererwten

De Surinaamse roti is bij velen bekend en ook deze week kun je hier weer uit kiezen. Met kip of kikkererwten. De keuze is aan jou. In wederom een heerlijke masala saus en geserveerd met kouseband, aardappel en ei. Hmmmm!