11 &12 feb: Caribische curry met garnalen, Surinaamse bami en Pom

De Cariben is een divers en rijk gebied wat specerijen betreft. Je moet er soms even wat moeite voor doen om hier in Nederland te vinden wat je nodig hebt maar als je het hebt gevonden dan wordt je inspanning rijkelijk beloond! Deze week zijn veel van mijn smaakherinneringen samengevoegd in een heerlijke Caribische curry met garnalen in kokosmelk. Diep, vol en mild van smaak. Gewoon heerlijk. Gecompleteerd met de Surinaamse groenten Amsoy en Bitawiri. Amsoy lijkt het meest op spinazie en Bitawiri heeft een beetje bittere maar ook nootachtige smaak. Geserveerd met witte rijst en een big smile ;-)

Jullie kennen mijn Surinaamse bami met pindasaus en als het water je al weer in de mond loopt, kun je maar beter snel bestellen. Hmmmm, wat lekker. Dushi!

Voor de liefhebber is er ook weer Pom. Het klapstuk van de Surinaamse keuken. Een heerlijk ovengerecht gemaakt van de groente pomtayer (een soort knol), kruiden en eventueel met kip. Sit back, relax en ga lekker eten.

Kortom, voor elk wat wils. Op zaterdag kan er tot uiterlijk 17:30 worden afgehaald ivm prive afspraken.

Graag tot vrijdag of zaterdag!